Duurzame kunstuitingen bij Kunstcafé

Vrijdag 8 februari 2019

Op vrijdag 1 februari vond de eerste editie van Kunstcafé 2019 plaats in Café Heerlijkheid Breust te Eijsden. Het evenement bood wederom een spetterend en kunstzinnig programma.

Onder de indruk
Muziek van jong talent, de band Birchwood en de gebruikelijke mini-masterclass klassieke muziek door Peter Caelen passeerden de revue. Caelen vertelde over het turbulente leven van een van de grootste pianovirtuozen aller tijden: Frans (Ferenc) Liszt. Leerlingen van Muziektalent LVO-Maastricht – de vooropleiding van het jeugdconservatorium – speelden onder meer een stuk van Schubert op de vleugel en viool. Burgemeester Akkermans en wethouder Chris Piatek waren onder de indruk van de jonge talenten die via het gemeentelijke programma SKEM (Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten) gestimuleerd worden om zich muzikaal te ontwikkelen.

Diversiteit
Kunstcafé toont de diversiteit in kunst binnen de gemeente. Ieder cultureel seizoen stelt cultuur- en literatuurwetenschapper Maria Kleijnen een literatuurlijst samen. Ook tijdens Kunstcafé op 1 februari lichtte zij haar meest recenter lijst stilistisch toe. Beeldend kunstenaar Erik Habets verraste het publiek met een primeur over zijn nog uit te brengen eerste game ‘Fromto’.

Duurzaamheid
Tijdens Kunstcafé werd het thema ‘duurzaamheid’ door deskundigen bediscussieerd. Zij zijn betrokken bij vier gemeentelijke projecten: Tiny Forest, Plastic Soep, het Schone Maasproject en Buitengewoon Buitengebied. De volgende editie van Kunstcafé vindt plaats op vrijdag 22 maart van 20:00 tot 22:00 uur in gemeenschapshuis Oos Heim. Meer weten over Kunstcafé en gemeentelijke duurzaamheidsprojecten? Klik hier!

Foto: Ralph Sluysmans
20190213_kunstcafe2

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten