SKEM-Muziekeducatie Musickidsconcert 2019

Vrijdag 15 februari 2019

Op vrijdag 8 februari om 19.00 uur gingen de deuren van de harmoniezaal open voor het SKEM-Musickidsconcert in samenwerking met de Koninklijke Harmonie van Gronsveld. De leerlingen van basisschool Sint Martinus kregen gedurende 16 weken muziekles van de professionele vakdocenten.

Kal plat mit mich
Het thema carnaval maakte mogelijk dat er tevens kennis kon worden gemaakt met de gemeentelijke campagne ‘Kal plat mit mich’. Hiermee wordt het spreken van het Limburgs dialect onder de aandacht gebracht. De kinderen maakten kennis met het plaatselijke dialect door carnavalsliedjes. Voorzitter Jan Weling van de Konklijke Harmonie Gronsveld was enthousiast: “Samen muziek maken is niet alleen heel erg leuk en ontspannend, maar het draagt óók bij aan je ontwikkeling: kinderen die muziek maken, kunnen beter luisteren. Hierdoor verbeter je de taalverwerving en de leesvaardigheid!”

Vakdocenten
SKEM-muziekeducatie maakt onderdeel uit van het gemeentelijke Structurele Kunsteducatie Eijsden-Margraten (SKEM) programma. Daarbij krijgen leerlingen van het basisonderwijs toneel, beeldende kunst én muziek aangeleerd door professionele vakdocenten uit de regio. De vakdocenten die bij het Musickidsconcert betrokken waren, zijn Abby Lumpens (Stichting Cultuur in Uitvoering), klarinettist  Vinesh Dijkstra, trompettist Marc Huynen (SLIM-Vitzkids) en gitarist Patrick Schappert (Eduart).

Lesonderdelen
- De groepen 3/4: basisvaardigheden ritme, samenzang en beweging;
- De groepen 5/6: basisvaardigheden klarinet en trompet in samenspel met de harmonie;
- De groepen 7/8: basisvaardigheden gitaar.

Foto: Roduch Fotografie

2019-02-20_SKEM

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten