Sleuteloverdracht en uitreiking Gouwe Äppelke

Zondag 3 maart 2019

Op zaterdag 2 maart 2019 overhandigde burgemeester Dieudonné Akkermans de Gemeentesleutel van Eijsden-Margraten aan Gemeenteprins Jan II Segers.

In aanwezigheid van de wethouders, secretaris, raadsleden en leden van de CV-verenigingen van de gemeente gebeurde deze overhandiging. Daarmee droeg de burgemeester symbolisch het bestuur van de gemeente voor drie dagen over aan de gemeentehoogheden van CV De Sjravelerre oet Mhaer.

Foto: Sluysmans Fotografie2019-03-06_sleuteloverdracht

Gouwe Äppelke
Tijdens de sleuteloverdracht vond ook de uitreiking van de onderscheiding 'De Grootorde van ’t Gouwe Äppelke' plaats. De onderscheiding ging dit keer naar cabaret- en revuegroep D’r Dörpskroniek uit Mheer. D'r Dörpskroniek ontving ‘t Gouwe Äppelke vanwege de unieke bijdrage die de groep en zijn leden sinds 1986 leveren aan de ‘Mhèèrder Vastenaovend’. Hier is de hele gemeenschap in Mheer erg dankbaar voor.

Verdienstelijk
’t Gouwe Äppelke is bedoeld om een inwoner of groep te eren. Deze maakte zich op bijzondere wijze verdienstelijk voor het carnaval in diens woonplaats én carnaval in het algemeen. De carnavalsvereniging van de aftredende gemeenteprins reikten ’t Gouwe Äppelke uit tijdens de traditionele sleuteloverdracht. De onderscheiding is dit keer voorgedragen door CV De Sjravelerre uit Mheer.

Foto: Sluysmans Fotografie2019-03-06_Gouweäppelke
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten