Groentehapjes in 10 stapjes

Donderdag 21 maart 2019

Vanaf dit voorjaar ontvangen alle baby’s in onze gemeente het pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ tijdens het vier maanden consult bij het consultatiebureau. Het pakket bevat handige tools om baby’s groenten te leren eten, zoals een stappenkaart en een ijsblokjeshouder.

Meer groente
We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen krijgen nog onvoldoende groenten binnen. Het eten van verschillende soorten groenten is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groenten helpen ook om op gezond gewicht te blijven. Daarnaast is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben.

Groentehapjes in 10 stapjes
Vanaf 4 maanden kan een baby gaan wennen aan vaste voeding. Het is belangrijk dat een baby minimaal 10 keer een groente(smaak) proeft. Zo leert hij stapsgewijs de groente te herkennen en lekker te vinden. Met het pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ worden ouders ondersteund bij de introductie van groenten. Het pakket is mogelijk gemaakt door ‘Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland en Maastricht’, Jeugdgezondheidszorg van Envida en Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten