“Red het klimaat voordat de wereld vergaat!”

Vrijdag 29 maart 2019

De leerlingen van basisschool Sint Martinus uit Gronsveld gingen op vrijdag 22 maart erop uit om hun stem tegen de milieuproblematiek te laten horen. Onder leiding van de nieuwe organisatie ‘Cleanup Eijsden-Margraten’ en stichting Grueles liepen de groepen 5 en 6 een mini klimaatprotestmars.

Bij het industrieterrein staken de scholieren de handen uit de mouwen voor een betere wereld. Zo verzamelden zij ruim 20 zakken zwerfafval. Ook wethouder Chris Piatek was van de opschoon-partij. “Red het klimaat, voordat de wereld vergaat”, zong hij uit volle borst mee, terwijl hij met een prikker de zoveelste plastic fles in de zak stopte.

Ik beweeg, ik creëer
De opschoonactie maakte deel uit van de SKEM-beeldende kunstlessen van het gemeentelijke activiteitenprogramma ‘Ik beweeg, ik creëer’. Het thema voor de groepen 5 en 6 is “Plastic Soep”. De groepen 7 en 8 werken aan het thema “De wereld van morgen”. In het Europapark maakten zij creatieve creaties van natuurlijke materialen zoals stenen, bladeren en takken.

Foto: Twan Wiermans

2019-04-03 skem
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten