Basisschool Sint Gertrudis opent beweegvriendelijk schoolplein

Dinsdag 2 april 2019

Basisschool Sint Gertrudis heeft de afgelopen tijd samen met de leerlingenraad, de buurtcoach Sport en Bewegen en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) plannen gemaakt voor het beweegvriendelijker maken van het schoolplein. Woensdag 27 maart opende wethouder Chris Piatek het schoolplein samen met de leerlingen.

Basisschool Sint Gertrudis zet zich in voor een gezonde leefstijl van hun leerlingen en is daarmee ook de enige school in gemeente Eijsden-Margraten met een Gezonde School vignet. JOGG Heuvelland heeft een financiële bijdrage gedaan aan het beweegvriendelijker maken van het schoolplein.

Positieve invloed
Onderzoek toont aan dat buitenspelen niet alleen bijdraagt aan het voorkomen of tegengaan van overgewicht, maar ook de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen bevordert. Een beweegvriendelijk schoolplein heeft niet alleen een positieve invloed op de concentratie van leerlingen, maar ook op hun gezondheid en welbevinden. Daarnaast zorgt een beweegvriendelijk speelplein ervoor dat dat er minder ruzies ontstaan.

Gezonde omgeving
Gemeente Eijsden-Margraten vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Dit doet de gemeente door zich samen met andere partijen in de wijk in te zetten voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast creëert de gemeente gezonde omgevingen op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk.

Foto's: Roduch Fotografie