Programma vanaf 8 april TV Maas & Mergelland en Omroep Krijtland

Maandag 15 april 2019

Vanaf 15 april op TV Maas en Mergelland / Omroep Krijtland
(op de even uren)

Is er DNA tussen de “Lijn 50 gemeenten?” 
De drie gemeenten langs de voormalige buslijn 50 werken nauw samen. Niet alleen omdat dat functioneel is, maar volgens de gemeentebesturen ook omdat de burgers een emotionele band hebben. Maar wat weten de bewoners van de drie afzonderlijke gemeentes nu eigenlijk van elkaar? Wij namen de proef op de som in de drie grote kernen die verbonden worden door de huidige buslijn 350. Deze week Gulpen-Wittem.

G.S.A. = Gender and Sexuality Alliance 
32 Leerlingen van het Sophianum in Gulpen zetten zich in voor gelijke behandeling van iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid. Zij doen dat via de Alliantie voor Geslacht en Seksualiteit (G.S.A.)

Daslook in het Savelsbos 
Het Savelsbos, dat ligt op de oostelijke maasdalhelling, is een van de mooiste bossen van Nederland. Het is onder meer bekend om de spectaculaire, massale bloei van daslook, een naar uien ruikende, beschermde plant. In het voorjaar staat deze in bloei en is het bos één geurend, wit tapijt.

Geloofd zij Jezus Christus in Vaals
Twee leden van Heemkundekring Sankt Tolbert geven een toelichting op de diverse geloofsgemeenschappen in de loop der eeuwen in Vaals.

Kruiswegstaties in de Cunibertuskerk in Wahlwiller
Een ware hetze ontstond over dit schilderwerk van Aad de Haas. Het ging zover dat de kruiswegstaties op Goede Vrijdag 1949 op last van het Vaticaan uit de kerk moesten worden verwijderd. Aad de Haas heeft ze zelf uit de kerk gedragen. Rehabilitatie kwam in pas 1981. De week voor Pasen is een passend moment om er eens naar te kijken.

Plateauplaat uit archief
Ivo Rosbeek – ‘Aan de angere kant (van de seconde)’

Om 7, 15, 17 en 19 uur:
Voorleeshoekje voor kinderen van 4-12 jaar

Uitzending gemist
Hebt u een TV-uitzending van TV Maas en Mergelland / Omroep Krijtland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website: www.rtvmenm.nl - uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland
of op www.youtube.com/user/omroepkrijtland

Facebook
Facebook :  facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland   /   facebook.com/OmroepKrijtland

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten