Nationale Herdenking 2019

Zondag 5 mei 2019


Op 4 mei herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Mogen zij voor ons allen een voorbeeld blijven en laten zorgen, dat hun dood niet voor niets is geweest.

Ondanks de kou was er zaterdag 4 mei veel belangstelling voor de jaarlijkse Dodenherdenking. Hartelijk dank aan allen die aanwezig waren bij deze plechtigheid.

Aan de Vroenhof in Eijsden was de jaarlijkse plechtigheid en aansluitend de kranslegging. Burgemeester Akkermans en Pastoor Janssen hielden een toespraak. Ook werden er gedichtjes voorgedragen door leerlingen van diverse Basisscholen.

Basisschool Tangram, Eijsden

Basisschool St Gertrudis, Sint Geertruid

Basisschool De Den, Mheer

Foto's en filmpjes: Sluysmans fotografie