Dag van de Cramignon zaterdag 18 mei

Donderdag 9 mei 2019

Op verschillende plekken in Zuid-Limburg en Wallonië wordt bij speciale gelegenheden een bijzondere volksdans opgevoerd, de zogenaamde ‘cramignon’. Geïnspireerd door het motto Erfgoed verbindt, Europa inspireert wordt er op zaterdag 18 mei 2019 een bijzonder evenement georganiseerd ‘De dag van de Cramignon / Le Jour du Cramignon’. Inwoners van dorpen boven en beneden de Maas, uit Limburg en Wallonië, reiken elkaar letterlijk de hand. Hand in hand dansen en zingen we samen de Waalse en Limburgse cramignons: een eeuwenoude, maar springlevende traditie. En inderdaad, de cramignon met zijn muziek en dans verbindt, niet alleen de mensen binnen de dorpsgemeenschap maar ook de dorpen onderling, zelfs over de taal- en landsgrenzen heen!

Je kunt alvast in de stemming komen met de teaser van de film “De Cramignon” De premiere van deze film is op 18 mei op de Vroenhof te Eijsden.

Meer informatie lees je in de uitnodiging. (PDF, 2.0 MB)

Twee landen hand in hand (PDF, 1.2 MB)