Programma vanaf 13 mei TV Maas & Mergelland en Omroep Krijtland

Maandag 13 mei 2019

Naar verwachting zenden wij in de week vanaf 13 mei de volgende items uit (aanvullingen/wijzigingen zijn niet uitgesloten)

Nationaal Bevrijdingsvuur in Gulpen
Aansluitend aan de Dodenherdenking vertrokken de Veldlopers uit Gulpen naar een voor WO II belangrijke locatie, hotel De Wereld in Wageningen. Hier haalden zij het Nationaal Bevrijdingsvuur op. Dit staat symbool voor de nationale eenheid en voor leven in vrijheid en wordt daar ontstoken in de nacht van 4 op 5 mei. Burgemeester Nicole Ramaekers ontstak bij het gemeentehuis het vuur en gaf het stokje door aan de gemeente Eijsden-Margraten, die volgend jaar het bevrijdingsvuur ontvangt.

Pentagoon toont fototalent
25 Cursisten van de Pentagoonacademie in Tongeren tonen hun fotowerk op een grensoverschrijdende expositie in het Ursulinenconvent in Eijsden. Ook wordt een aantal video’s getoond. De expositie duurt tot en met 18 mei.

Hoeskamer Partij bezocht Europees parlement
De Hoeskamer van Partij bracht een bezoek aan het Europees parlement. Met een volle touringcar trokken zij naar Brussel. Na een rondleiding door het parlementsgebouw volgde een ontmoeting met Europarlementariër Jeroen Lenaers.

Veilig paardrijden
Regelmatig horen we over ongelukken tijdens het paardrijden. Met soms onschuldig, maar soms ook ernstig letsel als gevolg. We horen van een deskundige hoe we zo veilig mogelijk kunnen paardrijden.

In gesprek met Martine Pinckaers
Martine is een jonge, aankomende actrice uit Wijlre. Zij speelde al in een korte film die internationaal diverse prijzen won.

Plateauplaat uit archief
Treble - 'Ramaganana'

Uitzending gemist
Hebt u een TV-uitzending van TV Maas en Mergelland / Omroep Krijtland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website: www.rtvmenm.nl - uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland
of op www.youtube.com/user/omroepkrijtland

Facebook
Facebook :  facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland   /   facebook.com/OmroepKrijtland

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten