Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Drie vragen aan Eric Mackus en Tom Körver over 75 jaar Liberation

Maandag 8 juli 2019

In september 2019 start Eijsden-Margraten ‘75 jaar Liberation’. Met dit project opent de gemeente de herdenking van de Limburgse bevrijding in 1944. “Hierbij kunnen we de hulp van vrijwilligers goed gebruiken!”, roepen evenementenmedewerker Eric Mackus (links) en stagiair Tom Körver (rechts), uitkijkend over Mesch.

Waarom roept de gemeente vrijwilligers op?
Eric: “Een 75-jarig jubileum vier je één keer. Dit doen we groots, mede omdat Mesch als eerste bevrijd werd. We hebben een flink programma met diverse activiteiten in het vooruitzicht. Dit vraagt om de nodige hand-en-spandiensten. Hiervoor zijn we op zoek naar betrokken, bevlogen én geïnspireerde mensen.”

Waarmee kunnen vrijwilligers helpen?
Tom: “We zoeken naar mensen die ons administratief ondersteunen, maar ook naar vrijwilligers die bardiensten draaien tijdens evenementen. Tenslotte kunnen we extra handjes gebruiken bij het opbouwen en afbreken van stands. Zélfs onze eigen collega’s hebben zich hier al voor aangemeld!”

Hoe melden vrijwilligers zich aan?
Tom: “Binnenkort kunnen vrijwilligers zich via www.75jaarliberation.nl inschrijven. Hierover houden we iedereen op de hoogte. Word jij één van onze ambassadeurs?”