Minister bespreekt vliegtuigoverlast

Donderdag 11 juli 2019

Op woensdag 10 juli bezocht VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur Eijsden-Margraten. Met inwoners, recreatieondernemers en burgemeester Dieudonné Akkermans sprak ze over vliegtuigoverlast.

Open en constructief
Burgemeester Dieudonné Akkermans noemde het gesprek “open en constructief.” Ook omwonenden spraken over “een luisterend oor” van de minister. Desondanks benadrukte Van Nieuwenhuizen niets te kunnen beloven. “Maar ik zal kijken of er aan Belgische kant nog wat beweging in te krijgen is.”

Overlast
In 2013 spraken Nederland en België af dat vliegtuigen van Maastricht Aachen Airport over Voeren en Eben-Emael mogen vliegen. In ruil daarvoor mogen vliegtuigen van Bieset over Eijsden vliegen. Dit heeft in Eijsden voor veel overlast gezorgd.