Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Drie vragen aan projectleider Jos Broers over Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch

Vrijdag 19 juli 2019

In juni startte het project ‘Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch’. Hiermee wil Eijsden-Margraten het Middenterras beschermen, behouden én verbeteren. “We hebben de inzet van zoveel mogelijk inwoners nodig!”, vertelt gemeentelijk projectleider Jos Broers.

Wat is het Middenterras?
“Dat is de overgang van het Maasdal naar het Heuvelland-plateau. Ongeveer van Bemelen tot Mesch. Dit prachtige natuurlandschap kenmerkt onze gemeente. We moeten dit koesteren. Daarom steken we in Eijsden-Margraten de koppen bij elkaar. We werken aan een plan waarin natuur, woningbouw, recreatie en bedrijvigheid in harmonie zijn.”

Wie kan hieraan meedoen?
“Iedereen die het gebied wil beschermen, behouden en verbeteren. Hierover spraken diverse inwoners al met elkaar tijdens de kick-off. Daar zijn we erg blij mee. Máár, het kan altijd beter. Daarom roep ik alle geïnteresseerden op om mee te denken. In het bijzonder jongeren, want zij zijn de toekomst!”

Hoe melden inwoners zich aan?
“Heb je ideeën en ben je geïnteresseerd in dit project? Meld je dan aan voor de vervolgsessie op 5 september in Mesch. Klik hier.”