Veel meldingen diefstal fietsen!

Vrijdag 26 juli 2019

In het gebied gemeente Eijsden-Margraten krijgt de politie de laatste dagen veel meldingen van fietsdiefstal. Natuurlijk doen zij hun best om dit aan te pakken. Zelf kunt u natuurlijk ook iets doen om de diefstal van uw fiets niet te makkelijk te maken.


Wat kunt u zelf doen?
✅Zet uw fiets altijd op slot en BELANGRIJK maak deze vast aan een vast object.
✅ Zorg voor een ketting of een beugelslot.
✅Zet uw fiets zoveel mogelijk in het zicht.
✅Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets en maak foto's.
✅Doe aangifte!


Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte! Alleen zo kan een aangetroffen fiets worden teruggegeven en de dief kan worden opgespoord / vervolgd. Ook kunnen door deze aangiftecijfers de probleemgebieden aangepakt worden!


Ziet u iets verdachts? Bel dan de politie via 0900-8844. Bij spoed of heterdaad? Bel dan direct 112!