Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Buurtcoach Juliette Sinko vertelt over de Vrijheidsspelen

Maandag 19 augustus 2019

In september viert Eijsden-Margraten 75 jaar Liberation. De viering start op 12 september, dé dag waarop Mesch in 1944 bevrijd werd. “Dit doen we met activiteiten, waaronder ook de Vrijheidsspelen”, vertelt buurtcoach Juliette Sinko.

Wat zijn de Vrijheidsspelen?
“In het teken van Ode aan de Vrijheid nemen ruim 1500 scholieren deel aan de Vrijheidsspelen met o.a. workshops, muziek, dans, woord en heel veel kunst. De Vrijheidsspelen worden om 9.30 uur geopend met het muzikaal startschot ‘Freedom’, een spetterende vrijheidscompositie.”

Wat is de vrijheidscompositie?
“Deze compositie is speciaal geschreven voor de Vrijheidsspelen. ‘Freedom’ is een mix van verschillende muziekstijlen. Bigband, Pop, rock en Rap passeren de revue. Het orkest bestaat uit professionele en jonge muzikanten. We zoeken nog naar jongeren die een blaasinstrument bespelen.”

Hoe kunnen jongeren zich aanmelden?
“Via www.75jaarliberation.nl/programma/896/vrijheidsspelen. Vervolgens ontvang je een link met partituren en een muzieksample om thuis of bij jouw muziekvereniging te kunnen oefenen. Op woensdag 11 september is er een gezamenlijke repetitie o.l.v. trompettist Marc Huynen. Scholieren krijgen vrijstelling van school om aan het muzikaal startschot te kunnen deelnemen. Het wordt echt een fantastische happening.”