Op dit moment kan het zijn dat u een onjuiste melding krijgt na het invullen van een digitaal formulier. Ondanks dit bericht ontvangt de gemeente uw digitale aanvraag juist en compleet. Wij kunnen de aanvragen gewoon in behandeling nemen. Excuses voor het ongemak.

Delegatie Eijsden-Margraten bezoekt Cramignon in Hermalle

Maandag 2 september 2019

Op maandag 26 augustus bezochten leden van het gemeentebestuur en Cramignon-liefhebbers uit Eijsden-Margraten het Belgische Hermalle. Samen met lokale inwoners en bestuurders bekeken zij de Cramignon en de rondtrekkende harmonieën.

Tweehonderd dansende koppels
Rond 16.00 uur startte het evenement. Tijdens een defilé stelden 300 dansende koppels uit Hermalle en omgeving zich voor. Uitgedost in kleurrijke kostuums vertegenwoordigden zij verschillende jonkheden en harmonieën uit de regio. In de avond dansten de koppels de Cramignon.

Onderlinge verbondenheid
Hermalle geldt als dé ‘hoofdstad’ van de Cramignon in Wallonië. De dans verbindt mensen uit verschillende dorpsgemeenschappen. Taal- en landsgrenzen worden hierdoor op ongedwongen wijze doorbroken. Zodoende bezocht het gezelschap uit Eijsden-Margraten de Belgische gemeente. Andersom bezocht een delegatie uit Hermalle onze gemeente in het voorjaar van 2019.