Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Wethouder Chris Piatek: "Zet mantelzorgers in het zonnetje!"

Donderdag 26 september 2019

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. De gemeente Eijsden-Margraten is haar mantelzorgers dankbaar. “Daarom willen we hen ondersteunen met een financiële bijdrage, het Mantelzorgcompliment”, vertelt portefeuillehouder Sociaal Domein Chris Piatek.

Wat is het Mantelzorgcompliment?
“Dat is een geldbedrag dat thuiswonende zorgvragers via de gemeente Eijsden-Margraten aanvragen. Hiermee kunnen zij mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Afhankelijk van het aantal aanvragen maken we de hoogte van het geldbedrag in december 2019 bekend..”

Waar moet een mantelzorger aan voldoen?
“Om in aanmerking te komen voor het Mantelzorgcompliment moet een mantelzorger aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet een mantelzorger een zorgvrager minimaal zes maanden verzorgen. Dit geldt niet voor terminale zorg. In dát geval moet de mantelzorger de zorgvrager minimaal acht uur per week verzorgen.”

Hoe vraagt men het Mantelzorgcompliment aan?
“Door vóór 1 december 2019 een aanvraagformulier in te dienen bij de gemeente. U downloadt het formulier via www.eijsden-margraten.nl/mantelzorgcompliment. Telefonisch vraagt u het formulier aan via 043 458 8488. Afhalen is óók mogelijk bij de balie van het gemeentehuis in Margraten of bij het Servicepunt in Eijsden.”