Bevolkingsonderzoek borstkanker in Eijsden-Margraten

Maandag 28 oktober 2019

Op 5 november 2019 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Eijsden-Margraten.
Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Het onderzoekscentrum staat medio november op het parkeerterrein aan de Burg. Beckersweg nabij huisnummer 5 in Mheer. Vervolgens verhuist het onderzoekscentrum tot eind december 2019 naar Margraten centrum, parkeerterrein achte rhet gemeentehuis. Daarna naar Eijsden.

Voor wie?
Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2019 de vrouwen geboren in de jaren 1944 tot en met 1969; vanaf januari 2020 de geboortejaren 1945 tot en met 1970. Vrouwen uit de gemeente Eijsden-Margraten worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.
 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.