26 november: Informatieavond “Verduurzaam uw koopwoning”

Maandag 4 november 2019

Over 10 jaar is ongeveer 20% van de ruim 7,5 miljoen woningen in Nederland aardgasvrij. De rest van de woningen is daarna aan de beurt. Ook in gemeente Eijsden-Margraten worden de komende tijd veel woningen aardgasvrij. In deze gemeente is de uitdaging om aardgasvrij te worden extra groot door de soort bebouwing. Er zijn veel oude woningen en buurten met weinig woningen.

Om de energietransitie een extra impuls te geven heeft de gemeente aan stichting Dubbel Duurzaam gevraagd om woningeigenaren, die nu al willen verduurzamen, te helpen. Er wordt hulp geboden bij het vinden van de juiste maatregelen, financiering en de realisatie van de verduurzaming. Het gaat om een pilotproject voor maximaal 50 woningen. Om deel te nemen aan dit project moet er voldoende verduurzamingspotentie in de woning zitten. Ook moet er voldoende motivatie en mogelijkheden zijn om de woning te verduurzamen.

Verduurzaam uw koopwoning
Op 26 november is er een informatieavond over het verduurzamen van uw koopwoning. Tijdens deze avond verteld stichting Dubbel Duurzaam meer over dit pilotproject. Ook kunt u zich op deze avond aanmelden als kandidaat. Wij vragen u om daarvoor een jaarafrekening van uw energieleverancier mee te nemen. U bent van harte uitgenodigd!
Datum:  26 november 2019
Aanvang:  19.00 uur
Locatie:  Raadszaal Huis van de Burger; Amerikaplein 1, Margraten.