Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen. Excuses voor het ongemak.

Bij (inbraak)verdachte situaties: bel 112

Maandag 6 januari 2020

U kent uw wijk het beste. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie. Bij spoed of heterdaad kan dit via 112 en anders via 0900 8844.

Waakzaam
Let erop hoe verdachte personen eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele voertuig. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en inbrekers oppakken.

Een inbraak in uw woning, bedrijf, garage of loods kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u het met verschillende maatregelen de inbrekers moeilijk maken. De meeste inbrekers gaan namelijk voor de snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn, des te sneller ze opgeven.

Een aantal preventietips:
• Leg kostbare apparatuur uit het zicht;
• Doe de poort goed op slot en zorg voor verlichting in uw tuin;
• Sluit ramen en deur goed af, ook als u maar even weg bent;
• Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning of schuur staan die het gemakkelijk maken om naar binnen te klimmen;
• Zorg ervoor dat de struiken rondom het huis goed kort zijn. Zo is uw huis en/of garage voor buren en voorbijgangers goed zichtbaar;
• Bel 112 bij een verdachte situatie.