Holocaustmonument Levenslicht in Eijsden-Margraten

Maandag 13 januari 2020

27 januari is het 75 jaar geleden dat kamp Auschwitz werd bevrijd. Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers is van 22 januari t/m 2 februari het monument Levenslicht van Studio Roosegaarde, onderdeel van een project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, te zien in het Huis van de Burger, Amerikaplein 1 in Margraten.

Herdenken
Op zondag 26 januari om 19.00 uur staat Levenslicht bij het Joods Monument (Vroenhof, Eijsden). Deze avond herdenken we de slachtoffers van de Holocaust, in het bijzonder de slachtoffers uit Eijsden-Margraten. De namen van de Joodse slachtoffers uit onze gemeente worden genoemd. Burgemeester Akkermans en Dmitri Boutylkov (Joodse gemeenschap) houden een toespraak en het Koperensemble van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile speelt enkele stukken. U bent van harte welkom.

Meer informatie: www.75jaarliberation.nl/programma.