Maak het inbrekers niet te makkelijk

Donderdag 23 januari 2020

Afgelopen weekend heeft het basisteam van Politie Heuvelland samen met het Team Verkeer Politie Limburg een criminaliteitscontrole uitgevoerd in onze gemeente.

In Margraten werden voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd. In Eckelrade en St. Geertruid werden woningen onaangekondigd bezocht om te kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Er werden 14 niet afgesloten poorten aangetroffen, 10 niet afgesloten schuren, 3 huizen waar de deur open was, 5 tuinhuizen die niet afgesloten waren en 7 onafgesloten auto's. Bij alle woningen is een 'wit voetje achtergelaten'; een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk met de tekst: "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn".

Sluit altijd uw ramen en deuren om een 'wit voetje', maar zeker om inbraken te voorkomen. Maak het inbrekers niet te makkelijk!