Groenbeleidsplan: Bèr Houben vertelt

Maandag 2 maart 2020

Onlangs heeft de gemeenteraad het Groenbeleidsplan vastgesteld.  In dit plan staat beschreven wat we als gemeente met het openbare groen willen bereiken. Bèr Houben, medewerker groen en cultuur vertelt ons meer:

Waarom is het openbare groen belangrijk in onze gemeente?
“Het groen bepaalt deels de levenskwaliteit van onze inwoners. We houden van het groen, het maakt ons gelukkiger en gezonder. De meeste mensen zijn zich daar wel van bewust en genieten van de groene natuur. De klimaatverandering zorgt ervoor dat we nog beter voor ons groen moeten zorgen. We hebben te maken met hete zomers en het regent vaker. Groen zorgt voor verkoeling en houdt neerslag vast.”

Wat is er anders aan dit Groenbeleidsplan?
“We maken meer bewuste en duurzame keuzes in beplanting die beter bijdragen aan de uitdagingen waar we voor staan. Daarnaast gaan we de bewoners ook oproepen om eigen initiatief te tonen in het openbaar groen. We moeten ons samen verantwoordelijk gaan voelen voor onze leefomgeving.” 

Waar vind ik het beleidsplan?
“Het Groenbeleidsplan kunt u downloaden via deze link. (PDF, 1.8 MB)  Heeft u vragen? Mail gerust naar Ber Houben".