Muzikaal avontuur: ‘Samenklank’

Maandag 9 maart 2020

Eijsden-Margraten vormt dit jaar het decor van een bijzonder muzikaal avontuur: ‘Samenklank’. Samenklank is een projectorkest van individuele muzikanten én muziekverenigingen uit onze gemeente. Het concert van het projectorkest vindt plaats op zondagmiddag 18 oktober. Maureen Bachaus (foto links) en Daisy Claessens, vanuit de gemeente betrokken bij Samenklank vertellen ons meer:


Foto: Johannes Timmermans

Wat is het doel van Samenklank?
Het verbinden van muzikanten uit de hele gemeente staat centraal in dit project. Voor het concert wordt een speciale compositie geschreven, opgebouwd uit kenmerkende muziekstukken, aangeleverd door alle muziekverenigingen uit de gemeente.

Wie kan deelnemen aan Samenklank?
Elke muzikant kan zich aanmelden, zowel individuele muzikanten als leden van muziekverenigingen. We zoeken een verscheidenheid aan muzikanten. Via dit interview roepen we speciaal de individuele muzikanten op tot deelname. In de aanloop naar het concert repeteert het projectorkest circa zes keer.

Hoe meld ik me aan?
Aanmelden kan tot 8 april bij buurtcoach Daisy Claessens via e-mail: daisyclaessens@eijsden-margraten.nl  of telefoon: 043 458 8488. Vermeld daarbij welk instrument je speelt, op welk niveau en je contactgegevens.