In beeld: Samen staan we sterk

Vrijdag 29 mei 2020

De coronacrisis dwingt ons terug naar de basis. Een gezond lijf, genoeg te eten, een veilig thuis: dat is waar het de komende tijd om draait. En om elkaar. Alleen samen komen we deze periode door.

We staan klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen. Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat?

SPORTEN IN DE BUITENLUCHT | We mogen weer sporten! Helaas kan niet elke sport beoefend worden. Door creatief te denken kan er toch door (bijna) iedere vereniging gesport worden! Daisy Claessens (buurtcoach Sport) en Erik Klaessens (judovereniging To-Zai) vertellen meer over de creatieve oplossingen.

SUPPORT YOUR LOCALS | Het coronavirus heeft invloed op ons dagelijks leven en dus ook onze manier van boodschappen doen. Vers Voordeel Vaessen in Bemelen heeft allerlei maatregelen getroffen zodat inwoners hier veilig kunnen winkelen en lokale producten kunnen kopen. Steunt u lokale ondernemers ook?

De gemeente Eijsden-Margraten wil lokale ondernemers een hart onder de riem steken. Ook u kunt dat doen. Maak een foto van uw steun aan een lokale ondernemer en stuur die naar: communicatie@eijsden-margraten.nl. De leukste inzendingen plaatsen we op onze mediakanalen.

Wilt u graag meehelpen met het verbeteren van ons lokale voedselsysteem? Neem dan contact op met collega SanneMinten@eijsden-margraten.nl

1,5 METER SAMENLEVING | Medewerkers van de gemeente en boa's gaan dagelijks op pad om erop toe te zien dat de maatregelen tegen het coronavirus nageleefd worden. Wilt u weten wat het team Toezicht en handhaving doet? Kijk mee: Medewerker Eric Mackus en boa Dennis Prevos vertellen meer over hun werk. Luus Warnier vertelt wat hij als jongere mist en wat hij nu doet in zijn vrije tijd. 

TOENEMENDE DRUK KINDEROPVANG | Collega's van de gemeente gaan naast hun reguliere werkzaamheden dagelijks op pad om toe te zien op het naleven van de maatregelen tegen het coronavirus.

Burgemeester Akkermans gaat in gesprek met collega Susanne Martens. Als beleidsmedewerker is zij betrokken bij de noodopvang van kinderen van ouders in cruciale beroepen. Susanne vertelt meer over de toenemende druk bij de kinderopvang.

JONGERENWERKERS OP PAD | Ook nu zoeken jongerenwerkers van Trajekt op allerlei manieren contact met jongeren in de gemeente. Wat doen de jongerenwerkers en hoe houden zij contact met de jongeren? Tobias Vermin en Kevin Jacobs vertellen meer over hun werk.

Heb je vragen voor Tobias of Kevin? Bel of mail, zij helpen je graag! Contactgegevens via https://www.trajekt.nl/onze-mensen

FIJNE PAASDAGEN | Het college van burgemeester en wethouders wenst u ondanks deze roerige tijden een fijn paasweekend toe. Wij blijven dit jaar met pasen thuis, u ook?

SAMEN STAAN WE STERK | Verenigingen kunnen vanwege het coronavirus hun activiteiten niet meer uitvoeren. Ook de Eckelraadse Vrouwen Activiteiten (EVA) niet. In deze tijd zetten zij zich juist in voor hun buurtgenoten die wat extra hulp of steun kunnen gebruiken. Evelien Breukers en Lisbeth Mathus vertellen over dit initiatief.

STOP CORONA - SAMEN STAAN WE STERK | Burgemeester Dieudonné Akkermans roept recreanten op weg te blijven uit het Heuvelland: “Wij zijn op dit moment even niet die gastvrije regio.” Het heuvelland is vanaf donderdag 9 april afgesloten voor dagjesmensen en is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De maatregel duurt tot en met Paasmaandag, 13 april.

SAMEN STAAN WE STERK | Tijdens deze coronacrisis staan we klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. Alleen samen komen we deze periode door. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen.

Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? Burgemeester Dieudonné Akkermans in gesprek met Desiree Schaapkens (Afdelingshoofd Servicebureau).

SAMEN STAAN WE STERK | Tijdens deze coronacrisis staan we klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. Alleen samen komen we deze periode door. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen.

Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? Burgemeester Dieudonné Akkermans in gesprek met wijkagent Esther Rutten van gemeente Eijsden-Margraten en Ralph van Sint Fiet (Coördinator evenementen).

SAMEN STAAN WE STERK | Tijdens deze coronacrisis staan we klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. Alleen samen komen we deze periode door. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen.

Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? Burgemeester Dieudonné Akkermans in gesprek met Erik Pinckaers van Keurslager-Partyservice Pinckaers in Eijsden en Dees Heuts (Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid).

SAMEN STAAN WE STERK | Tijdens deze coronacrisis staan we klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. Alleen samen komen we deze periode door. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen.

Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? In deze aflevering gaat burgemeester Dieudonné Akkermans langs bij Erik Stevens Catering in Eijsden en gaat hij in gesprek met collega Rob Palmen (Teamleider Buitendienst).

SAMEN STAAN WE STERK | Tijdens deze coronacrisis staan we klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. Alleen samen komen we deze periode door. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen.

Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? Dit keer is burgemeester Dieudonné Akkermans in gesprek met collega Marc Peeters (Operationeel leider Handhavingsteam). En hij brengt nog een bezoek aan Coenraad Reinders op Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

SAMEN STAAN WE STERK | De coronacrisis dwingt ons terug naar de basis. Een gezond lijf, genoeg te eten, een veilig thuis: dat is waar het de komende tijd om draait. En om elkaar. Alleen samen komen we deze periode door.

We staan klaar voor iedereen die extra hulp nodig heeft. En we vertrouwen op u, zoals u ook op ons mag vertrouwen. Kijkt u intussen mee hoe onze gemeenschap ervoor staat? Dit keer is Dieudonné Akkermans, burgemeester van Eijsden-Margraten, te gast bij PLUS Raymond en Esther Custers in Eijsden.