Zó werken we veilig in het gemeentehuis

Vrijdag 19 juni 2020

Onze gezondheid gaat nu voor alles. Daarom roept het kabinet op om voorlopig zoveel mogelijk thuis te werken. Uiteraard houden wij ons als gemeente ook aan deze oproep. Hierover stelde de redactie drie vragen aan facilitair medewerker Cyriel a Campo.

Hoe gaat het gemeentehuis om met thuiswerken?
“Als gemeente willen we de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers beschermen. Daarom werken we zo veel mogelijk thuis en vergaderen we digitaal. Sommige werkzaamheden vinden wel plaats in het gemeentehuis. Daarbij kunt u denken aan de dienstverlening aan u als inwoner. In dat geval houden we 1,5 meter afstand van elkaar en zijn balies voorzien van plexiglasschermen. Tijdens de schoonmaak van het gemeentehuis ligt de focus op aanraakplekken, zoals klinken en touchscreens.”

Wat merken de inwoners daarvan?
“Het servicepunt in Eijsden is voorlopig helaas gesloten. Verder lopen alle werkzaamheden gewoon door, net zoals vóór de coronacrisis.”

Hoe kijkt de gemeente naar de toekomst?
“We blijven als gemeente de landelijke richtlijnen van het RIVM volgen. Wel verwachten we dat thuiswerken steeds gebruikelijker wordt in de anderhalvemetersamenleving.”