Opengestelde Monumenten-Lening beschikbaar voor publiekstoegankelijke rijksmonumenten

Maandag 13 juli 2020

Het is voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten mogelijk om de Opengestelde Monumenten-Lening aan te vragen via het Nationaal Restauratiefonds. Deze achtergestelde lening is bedoeld voor eigenaren van openbaar toegankelijke gebouwen zoals musea, maar ook winkels en horeca die als gevolg van de coronamaatregelen inkomstenderving hebben en dit met de generieke COVID-19 steunmaatregelen onvoldoende kunnen dekken.

De leenfaciliteit is onderdeel van het pakket van 300 miljoen euro dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, beschikbaar heeft gesteld voor de culturele en creatieve sector, in aanvulling op de generieke steunmaatregelen van de rijksoverheid. In totaal is 50 miljoen euro beschikbaar voor de Opengestelde Monumenten-Lening. Deze lening biedt eigenaren van openbaar toegankelijke gebouwen zoals musea, maar ook winkels en horeca ondersteuning om deze tijd door te komen. Dat is in het belang van de eigenaren, het (toekomstig) behoud van de monumenten, de werkgelegenheid en van iedereen die wil blijven genieten van deze bijzondere gebouwen.

Meer informatie en de voorwaarden leest u op de website van het Restauratiefonds.