Viviane Lacroix: een van de mooiste momenten in het leven

Maandag 13 juli 2020

Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten is een van mooiste en belangrijkste momenten in het leven. Onze buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand (BABS) begrijpen dit als geen ander en maken er voor elk paar een mooie persoonlijke ceremonie van. Viviane Lacroix, vertelt:

Waar moet ik beginnen?

“Voordat je kunt trouwen of een partnerschap wilt sluiten dien je melding hiervan te doen bij de gemeente waar de ceremonie gehouden wordt. Je kunt twee weken tot uiterlijk één jaar daarna trouwen of je partnerschap laten registreren.”

Kan ik alleen trouwen of een partnerschap registreren in het gemeentehuis?
“Nee hoor, Eijsden-Margraten heeft verschillende bijzondere trouwlocaties zoals het Koetshuis in Rijckholt, De Laathof in Mesch, het Ursulinenconvent in Eijsden en de Heerdeberg in Cadier en Keer. Welke trouwlocatie je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat het bij jullie past!”

Wat zijn de kosten?
“De kosten zijn per gemeente verschillend. Vindt de ceremonie plaats op een bijzondere locatie dan betaal je natuurlijk iets meer.  Het is mogelijk om op een vastgesteld moment ‘gratis’ te trouwen.” Meer informatie over trouwen of partnerschap registreren.