Een beter milieu begint in uw tuin

Vrijdag 24 juli 2020

We krijgen steeds vaker met hittegolven en hevige neerslag te maken. Twee uitersten die extreme droogte óf overstromingen veroorzaken. “Laten we daarom samen het regenwater opvangen en tegels vervangen door groen”, vertelt wethouder Jos Custers.

Doet u mee?
Met eenvoudige maatregelen houdt u de watertoevoer en -afvoer in evenwicht. Koppel bijvoorbeeld de regenpijp af van het riool en vang regenwater op in een regenton. Of vervang stoeptegels door gras of beplanting. Om u al een beetje op weg te helpen, ontving u onlangs zaadpapier met weidemix zaden van ons.

Meer informatie
Wilt u meer lezen over tips en maatregelen om het regenwater milieubewust op te vangen? Ga dan naar www.waterklaar.nl. Via deze website leest u voor welke maatregelen u subsidie kunt aanvragen.