Geld besparen met afval

Vrijdag 24 juli 2020

Wist u dat u geld bespaart door slim met uw afval om te gaan? En wist u dat u hiermee ook het milieu een handje helpt? “Het vraagt om enkele aanpassingen in de manier waarop u uw afval aanbiedt. Dat is alles!”, laat reinigingsdienst Rd4 weten.

Hoe ga ik slim met afval om?
“Start met het aanbieden van alleen nog maar volle containers. Dat scheelt op jaarbasis veel geld. U betaalt namelijk voor elke container die u aanbiedt een bedrag. Zorg er daarom voor dat de container goed gevuld is. Laat een halfvolle container nog even staan.”

Hoe help ik het milieu?
“Hoe minder containers u aanbiedt, hoe minder het milieu belast wordt. Want iedere keer dat de inzamelwagen een container oppakt, wordt brandstof verbruikt.”

Waar vind ik meer informatie?
“Op www.rd4.nl/slimbezig leest u meer over slim omgaan met uw afval. Ook leest u hoe u nog beter afval kunt scheiden. Al deze informatie vindt u tevens in onze Milieu App. Heeft u vragen, dan kunt u ons Servicepunt bellen: 045 5437100.”Per lediging