Bewegende kunstwerken in het straatbeeld

Vrijdag 14 augustus 2020

Wat doe je als gemeente met een gevonden fiets zonder eigenaar? Je knapt ‘m op en doneert ‘m aan een nieuwe eigenaar die ‘m extra goed kan gebruiken. Dat deden we onlangs voor het eerst. In het kader van Kunst en Cultuur pimpten twee inwoners hun ‘nieuwe’ fiets volledig op!

Doet u mee?

Misschien ziet u deze heuse kunstwerken binnenkort wel verschijnen. Kunt u zelf goed een fiets gebruiken? Of wilt u uw fiets doneren? Mail dan naar buurtcoach@eijsden-margraten.nl.

Dagbeschrijving eerste sessie
Om te beginnen heeft workshopleider Nicole Mulkens van de Verfraaiers met deelnemer Fedor besproken waar zijn passies en interesses liggen. Dit bleek wandelen te zijn; specifiek de tocht naar Santiago de Compostella. De Jacobsschelp is een bekend symbool voor deze wandelaars, die de gele pijlen volgen richting Santiago. Deze schelp, de pijl en de naam 'Santiago' komen allemaal in sjabloonvorm terug in het ontwerp van deze fiets. De sjablonen tekenen en uitsnijden was dan ook de eerste stap. Daarna hebben we de tamponeer techniek geoefend op een vel papier voordat we aan het 'echte' werk zijn begonnen. De rest van de fiets is blauw geschilderd, waarna we nog enkele details zoals stippen hebben aangebracht om het 'af' te maken Een eigendomscertificaat is ondertekend en overhandigd; morgen wordt de fiets afgeleverd bij Fedor thuis.