Zilveren certificaat ‘gezonde sportkantine’ voor HV Hockeer

Maandag 31 augustus 2020

Hockeyvereniging Hockeer uit Cadier en Keer ontving zaterdag 29 augustus het certificaat ‘zilveren sportkantine Team:Fit’. Team:Fit coach Dominique Wienk overhandigde samen met wethouder Chris Piatek het certificaat. HV Hockeer is de tweede vereniging in Limburg die het zilveren certificaat heeft ontvangen en daarmee trotse voorloper op het gebied van gezondheid.

Een gezonde sportkantine
Team:Fit, een onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), streeft naar een gezondere sportomgeving. Zij adviseren verenigingen o.a. hoe zij het voedingsaanbod in de sportkantine gezonder kunnen maken zodat leden gezondere keuzes maken. Dit betekent niet dat er niets ongezonds meer te krijgen is, er wordt echter een gezond én lekker alternatief aangeboden volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder zodat zij opgroeien tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd! Om dit voor elkaar te krijgen zet JOGG in op de omgeving rondom het kind, bijvoorbeeld de sportvereniging. En dat is hard nodig: gemiddeld één op de acht Nederlandse kinderen heeft overgewicht en overgewicht in het algemeen is één van de ernstigste bedreigingen van onze volksgezondheid.

JOGG gemeente
Gemeente Eijsden-Margraten vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien en is sinds 2016 JOGG gemeente. Samen met JOGG en andere partijen is er aandacht voor voeding, sport en bewegen op plekken waar veel jongeren komen zoals sport, school en werk. Het is belangrijk dat op deze plekken het goede voorbeeld wordt gegeven en er een gezonde keuze is.

V.l.n.r. Femke Buiter van HV Hockeer, wethouder Chris Piatek, Diana Schreurs van HV Hockeer, Paul Valckx van HV Hockeer, Team:Fit coach Dominique Wienk.