100 jaar muzikale verbondenheid in Eckelrade

Maandag 14 september 2020

Op 13 september werd in Eckelrade het boek ‘100 jaar Harmonie Diligentia Eckelrade’ gepresenteerd. Een fraai werk vol gedenkwaardige en rijke muziekverhalen waarmee de harmonie haar 100-jarig jubileum viert. Voorzitter Hein Lambie vertelt:

Waarom dit boek?

“Het boek gaat over 100 jaar muzikale vriendschap en verbondenheid en de geschiedenis van Eckelrade. Van jaarlijkse activiteiten zoals weekendparades en kermissen tot verhalen over personen die veel voor de harmonie betekenden. Verhalen waar we trots op zijn en die we graag met iedereen willen delen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we het jubileum van onze harmonie niet vieren zoals we bedacht hadden. Maar dit boek is een bijzonder mooi alternatief.”

Wie heeft dit boek gemaakt?
“Het boek is tot stand gekomen dankzij de tomeloze inzet van een speciaal hiervoor samengestelde werkgroep. De leden van deze groep zijn verbonden aan de harmonie of aan het dorp. Iedereen heeft een eigen expertise. Onvermoeibaar en met veel passie heeft de werkgroep verhalen, foto’s en documenten verzameld, die een compleet beeld geven van 100 jaar Diligentia.”

Waar is het boek te koop?
“Het boek is te bestellen via www.100jaardiligentia.nl voor € 24,95.”