Geef kapotte spullen een tweede leven

Maandag 21 september 2020

Krak! Gebroken. Het overkomt ons allemaal, spullen die stuk gaan. Wist u dat u deze spullen na een simpele reparatie vaak weer prima kunt gebruiken? “Kom daarom naar het Repair Café en geef kapotte spullen een tweede leven”, vertelt Frans Frankhuizen van stichting Wereldwijd in Eckelrade.

Wat is het Repair Café?

“Dat is een plek waar u samen met onze vrijwilligers gratis uw spullen repareert. Als organisatie vinden we het namelijk belangrijk dat we onze spullen niet zomaar weggooien, maar opnieuw gebruiken. En dat is weer goed voor het milieu én voor uw portemonnee! Doet u ook mee?”

Waarvoor kan ik het Repair Café bezoeken?

“Voor alles op het gebied van kleding en textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels en houten voorwerpen. Vind u het lastig om zelf uw spullen te repareren? Dan helpen wij u graag op weg.”

Wanneer is het Repair Café geopend?

“De caféfunctie is i.v.m. de coronamaatregelen tijdelijk stop gezet. De te repareren spullen kunt u aan de Klompenstraat 1a in Eckelrade afgeven. Raadpleeg eerst de website  www.stichtingwereldwijd.nl/repaircafé voor de openingstijden.”  

NB Op de foto staan de vrijwillgersvan het Repair Café. De foto is gemaakt vóór de coronacrisis.