Gratis energiescans Dubbel Duurzaam zijn een succes

Maandag 28 september 2020

Op woensdag 23 september deden inwoners uit Eijsden-Margraten mee aan de workshop 'Aan de slag met duurzaam wonen'. De deelnemers kregen informatie en deelden tips over de verschillende mogelijkheden om de eigen woning te verduurzamen. De deelnemers kregen antwoorden op vragen als "Waar moet ik op letten bij het aanvragen van offertes?", "Wat zijn de valkuilen?" en "Wat levert het op?" 

Een mooi praktijkvoorbeeld van een bezuiniging van 10.000 m3 gasverbruik naar 3.000 m3 geeft aan dat er zeker besparingen te realiseren zijn. Het blijkt dat in Limburg procentueel de meeste zonnepanelen van Nederland gerealiseerd zijn. Dit komt o.a. door het grote aantal vrijstaande huizen. Maar liefst 48% van de deelnemers die de gratis energiescan hadden laten uitvoeren en deel namen aan de workshop, heeft al zonnepanelen geïnstalleerd.

Er liggen nog kansen op het gebied van warmtepompen en isolatieglas en vele andere maatregelen die u kunt treffen om uw huis te verduurzamen. Via diverse subsidieregelingen is hiervoor geld beschikbaar. Ook gemeente Eijsden-Margraten kan hierin een rol spelen middels een lening.

De algehele conclusie van de avond was ‘erg zinvol’ en ‘ik heb goede tips ontvangen om verder aan de slag te gaan’.

Wilt u aan de slag met duurzaam wonen? Vraag een energiescan aan bij stichting Dubbel Duurzaam en bespreek samen met de energiecoach welke maatregelen u nog kunt nemen om ook duurzaam te wonen en in de toekomst geld te besparen.

Gemeente Eijsden-Margraten start binnenkort met een tweede ronde waarin 25 gratis energiescan ter beschikking worden gesteld. Indien u gebruik wenst te maken van deze gratis scan, meldt u dan tijdig aan en laat u informeren en inspireren wat de mogelijkheden zijn voor uw eigen woning. Er zal een gedetailleerd rapport volgen n.a.v. de scan met de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen.

U kunt zich aanmelden via: www.dubbel-duurzaam.nl.