Lokaal voedsel initiatieven : nieuwe oogst

Maandag 28 september 2020

Op 22 september was alweer de derde participatiebijeenkomst over lokaal voedsel, dit keer in het Ursulinenconvent Eijsden. Een mix van ondernemers, initiatiefnemers en meedenkers hebben diverse ideeën uitgewisseld.

Als resultaat van deze bijeenkomst zijn drie groepen samengesteld. Zo gaat een groep alle lokale voedselinitiatieven verder in kaart brengen, een groep ondernemers gaat de lokale samenwerking en verbindingen versterken en een groep met initiatiefnemers gaat de samenwerking aan om tot sociale belevingstuinen te komen, zodat iedereen van het groen kan genieten en beleven.

Lokaal

Het Ursulinenconvent verzorgde de lokale versnaperingen zoals fruit en bier van het ‘Breusjterhöfke’ en kaas van ‘Sjevraoje’,  die op eigen locatie in Eijsden gemaakt worden. Kortom, een mooie oogst deze bijeenkomst! Heb je een initiatief of wil je meedenken, stuur dan een mail naar sanneminten@eijsden-margraten.nl.