KIEM, Kunst in Eijsden-Margraten

Donderdag 26 november 2020

KIEM, Kunst in Eijsden-Margraten, heeft een unieke eindejaarsactie voor kunst- en cultuurliefhebbers. Drie lokale kunstenaars laten inwoners coronaproof genieten van kunst via brievenbuspost. Zij maken elk een werk in oplage waardoor er een gevarieerd kunstpakket ontstaat. Er worden 75 pakketten beschikbaar gesteld met elk drie genummerde en gesigneerde werken. Maureen Bachaus, vanuit de gemeente betrokken bij KIEM vertelt ons meer:

Wat houdt KIEM in?
“KIEM is een nieuw platform voor kunstenaars die verbonden zijn met Eijsden-Margraten en zet hen hiermee in het zonnetje. Een zonnetje laat immers de kiem groeien. Zo willen wij de kunstsector in onze gemeente extra stimuleren. En tegelijkertijd ontkiemt kunst weer nieuwe ideeën en perspectieven bij het publiek.”

Welke kunstenaars zijn bij deze actie betrokken?
“Indra Moonen uit Gronsveld, Stan Spauwen uit Eijsden en Ilse Wielage uit Margraten dragen bij aan het kunstpakket. Een uiteenlopend gezelschap qua stijl en generatie dat zal zorgen voor een bijzondere kennismaking met lokale kunst.”

Hoe kan ik het kunstpakket bestellen?
“Op de website www.kiempakket.nl kunt u voorbeelden van werken van de kunstenaars bekijken én het kunstpakket t/m 12 december bestellen voor een symbolisch bedrag van € 25,-.”