Marike Visser: energiescan Dubbel Duurzaam is nuttig en leerzaam

Maandag 1 februari 2021

Het 60 jaar oude huis van Marike Visser uit Gronsveld was wel aan enige verduurzaming toe. Een energiescan van Dubbel Duurzaam bleek een welkom beginpunt voor Marike om zich eens te oriënteren op de mogelijkheden. Naar aanleiding van het gedetailleerde rapport dat ze ontving na het bezoekje van de duurzaamheidscoach, ging ze meteen over tot actie.

Marike Visser:

"Het huis is inmiddels voorzien van vloerisolatie, spouwisolatie en zonnepanelen. Ik vond de scan dan ook uiterst nuttig en leerzaam."

“We hebben bij wijze van spreken alle hoekjes van het huis nagelopen en daarna heb ik een heleboel goede tips ontvangen. Ook het plafond van de kelder ondergaat momenteel een isolatieslag. Daarnaast is de oude en tochtige voordeur aan vervanging toe en is de zoektocht naar een nieuwe deur begonnen.”

“Als je nadenkt over verduurzamen kan zo’n scan je op weg helpen. Door de scan word je geprikkeld om zaken op te pakken en ga je je er meer in verdiepen. Je gaat erover lezen en praat erover met anderen. Uiteraard kun je niet alle opties uit het gedetailleerde rapport meteen uitvoeren. Maar je kunt het rapport ook gebruiken als naslagwerk en op basis daarvan een plan voor de toekomst maken.”

Wilt u een energiescan voor uw huis?

Geef u op om geselecteerd te worden voor een gratis scan via dubbel-duurzaam.nl/aanmelden-eijsden-margraten/. 

Lees ook het interview met tips van Raymond Oostwegel uit Gronsveld.