Bereikbaarheid gemeente bij spoedeisende zaken, wel of niet met mogelijk gevaar

Dinsdag 2 februari 2021

Bij spoedeisende zaken, wel of niet met mogelijk gevaar, kunt u een beroep doen op de gemeente. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) of de buitendienst van de gemeente staan dan voor u klaar. Het gaat om zaken die niet meteen thuishoren bij de politie, brandweer of GGD maar wel haast hebben.

Een boa staat voor u klaar als u bijvoorbeeld overlast heeft van stoken, geluid, evenementen, stank, graffiti, wildplakken of krakers. De buitendienst staat voor u klaar als u bijvoorbeeld een gestolen putdeksel, vervuild wegdek, rioolproblemen, wegverzakkingen en omgewaaide bomen wilt melden. Bij een gestolen putdeksel of vervuild wegdek zorgt de boa voor de veiligheid van weggebruikers en worden sporen voor verder onderzoek veilig gesteld. De buitendienst hersteld de schade.

Bereikbaarheid via 043 458 8488

• Bereikbaarheid tijdens kantooruren

Op maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur kunt u een boa of een medewerker buitendienst van de gemeente bereiken via het algemene telefoonnummer 043 458 8488.

• Bereikbaarheid boa buiten kantooruren

U belt ons algemene telefoonnummer 043 458 8488 en kiest voor optie 1. U wordt doorverbonden met de gemeentelijke meldkamer Maastricht-Heuvelland. Deze meldkamer staat direct in contact met een boa. De boa neemt vervolgens meteen contact met u op.

• Bereikbaarheid buitendienst buiten kantooruren

U belt ons algemene telefoonnummer 043 458 8488 en kiest voor optie 2. U wordt direct doorverbonden met de buitendienst van de gemeente.

Niet spoedeisende zaken in de openbare ruimte

Heeft u een niet spoedeisende melding zoals een losliggende stoeptegel of rondslingerend afval? Met Fixi kunt u online een melding doen als u iets aantreft in de openbare ruimte wat niet hoort. Fixi is te downloaden in de Google Play Store of App Store. U kunt ook gebruik maken van het online formulier op www.eijsden-margraten.nl/ikfixit.