Binnenkort ontvangt u de belastingaanslag voor 2021

Maandag 15 februari 2021

Drie vragen aan

In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2021. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Beleidsadviseur financiën Johan Custers vertelt ons meer:

Wie stuurt de belastingaanslag?

“U ontvangt de belastingaanslag van BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Onze gemeente werkt op het gebied van belastingen samen met andere Limburgse gemeenten en Waterschap Limburg.”

Is mijn woning meer waard geworden?

“Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. Misschien is deze stijging voor u reden om uw WOZ-waarde te controleren en mogelijk bezwaar te maken. Bel dan eerst rechtstreeks met de taxateur van BsGW via 088 8420 420 en houdt uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Hij vertelt u met welke zaken rekening is gehouden bij de waardebepaling. Bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig. U bespaart veel tijd en u voorkomt onnodige kosten.”

En als er toch een bezwaar nodig is?

“Bezwaar maken doet u gratis en gemakkelijk via www.bsgw.nl / Mijn BsGW. U heeft daar zes weken de tijd voor, vanaf de datum (dagtekening) die op het aanslagbiljet staat.”

Meer informatie