Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas krijgen ook gratis vervoer naar vaccinatielocaties

Maandag 1 maart 2021

De leeftijd voor het gratis vervoer met Omnibuzz naar vaccinatielocaties is verlaagd van 70 jaar naar 65 jaar. Ook ouderen vanaf 65 jaar zónder Omnibuzz-pas kunnen nu gratis naar de vaccinatielocaties reizen. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Voor klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis. 

Hoe werkt het?
​Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden dan hiermee rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz.

Bent u geen klant van Omnibuzz? Dan kunt u alléén bellen om uw rit te reserveren via tefoonnummer 0900-0699.
Klanten kunnen ook mailen naar ritreservering@omnibuzz.nl of een rit reserveren via www.omnibuzz.nl/men-rit-reserveren of via het klantportaal.

De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug.

 Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels:

  • U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

Wij vragen u dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet.

Vragen & antwoorden voor niet-klanten Omnibuzz die een rit willen reserveren. (DOCX, 14.4 kB)