Heeft u vragen over vergunningvrij bouwen of verbouwen?

Maandag 8 maart 2021

Drie vragen aan
 

Heeft u vragen over vergunningvrij bouwen of verbouwen? De medewerkers van het team vergunningen maken u wegwijs in de relevante regelgeving. Onze collega Roel Schmitz helpt u hierbij alvast op weg:

Wanneer heb ik een vergunning nodig?

“U kunt dit controleren via de gratis vergunningcheck op www.omgevingsloket.nl. Komt uw bouwactiviteit niet voor in de vergunningcheck, of wijkt u van de voorwaarden af zoals genoemd in de vergunningcheck? Dan is er een omgevingsvergunning nodig. In sommige gevallen is de uitkomst van deze check afhankelijk of uw activiteit past binnen het bestemmingsplan.”

Hoe vind ik het bestemmingsplan?

“Het bestemmingsplan kunt u raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor meer uitleg over deze website kunt u gebruik van de ‘help-button’. Tevens vindt u op onze gemeentelijke website een overzicht van de geldende en in procedure zijnde bestemmingsplannen.”

Hoe moet ik een vergunning aanvragen?

“Kijk voor meer informatie op onze website via de zoekfunctie ‘aanvragen-vergunningen’.  U kunt ook met mij of één van mijn collega’s bellen via keuzemenu 1, telefoonnummer 043 458 8488. Wij helpen u graag.”

Pagina vragen en antwoorden