Uitreiking Peuter Beweegbox

Maandag 15 maart 2021

Vorige week hebben verschillende peuterspeelzalen in Eijsden-Margraten een Peuter Beweegbox ontvangen van de gemeente. In de box zitten allerlei materialen die kunnen helpen bij beweeglessen. Tijdens die lessen wordt op een speelse manier gewerkt aan de motoriek van peuters. 

Samenwerking
De Peuter Beweegbox is ontwikkeld door GGD Zuid-Limburg, JOGG Heuvelland en JOGG Maastricht. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht, Ikea Heerlen en Rabobank.

Peuterspeelzaal Roelekeboel
Bij peuterspeelzaal Roelekeboel in Eijsden werd als kennismaking met de Peuter Beweegbox een les gegeven door Daisy Claessens (buurtcoach Sport & Bewegen gemeente Eijsden-Margraten) en Stef Eijssen (stagiair gemeente Eijsden-Margraten). Tijdens de les werden een aantal beweegideeën samen met de kinderen uitgevoerd. Alle kinderen deden enthousiast mee. De Peuter Beweegbox komt dus nog vaak van pas!