Wat u kunt doen bij rioolproblemen

Maandag 3 mei 2021

Heeft u rioolproblemen? Als dit binnenshuis is, bent u of de verhuurder van uw woning meestal verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. De gemeente is verantwoordelijk voor het riool in de openbare ruimte. Medewerker Openbare Ruimte Ralph Raijmakers vertelt ons meer:

Wat kan ik doen?

“Heeft u problemen met de afvoer van afvalwater, raadpleeg dan eerst www.riool.info. Hier vindt u handige tips om zelf het probleem op te lossen of te voorkomen. Blijft uw riool verstopt? Neem dan contact op met de gemeente, ook buiten kantoortijden en in het weekend. Wij zoeken dan samen naar een oplossing. Indien nodig wordt in overleg met u een reinigingsdienst ingeschakeld.”

Zijn er kosten aan verbonden?

“Blijkt na inspectie dat het probleem is veroorzaakt door voorwerpen die niet in het riool horen, betaalt u de kosten. Zit het probleem bij gemeentelijk eigendom dan zijn de kosten voor de gemeente.”

Waar moet ik op letten?

“Als u een reinigingsbedrijf inhuurt, zonder de gemeente in te lichten, zijn de gemaakte kosten voor u. Deze kosten worden niet vergoed omdat achteraf de oorzaak van verstopping niet te controleren is.”