Vuursteenmijn Rijckholt krijgt informatiecentrum

Maandag 17 mei 2021

In Eijsden-Margraten bevindt zich een aantal voor Limburg unieke geologische en archeologische monumenten. Dit zeldzaam cultureel erfgoed willen we beschermen en meer toegankelijk maken voor publiek. Wiel Schins, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Nederlandse Geologische Vereniging vertelt ons meer:

Hoe kunnen we dit erfgoed beter toegankelijk maken?

“ Er wordt de komende tijd flink geïnvesteerd. De vuursteenmijn in Rijckholt krijgt een grote opknapbeurt met aandacht voor omringende natuur en landschap. Verder komt er een informatiecentrum. De werkzaamheden duren zo'n twee jaar en zijn mogelijk dankzij het Europese LEADER, een subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, waaraan ook Provincie Limburg, de gemeente Eijsden-Margraten, Staatsbosbeheer en een aantal andere partijen bijdragen.”

Waar komt het informatiecentrum?

“De helft van de kerk in Rijckholt wordt door eigenaar Café Riekelt verbouwd tot hotel en informatiecentrum. Hier laten we de samenhang van landschap en geschiedenis zien en is tevens het startpunt van excursies en wandelingen.”

Waar vind ik meer informatie?

“Meer informatie vindt u op verbouwing.vuursteenmijn.nl Als het straks kan, bezoek dan eens ons infocentrum en ga aansluitend op excursie. U bent van harte welkom!”

Bekijk op de website van LEADER Zuid-Limburg een filmpje over de opknapbeurt van de vuursteenmijn.