Fietsverbinding Sint Geertruid – Eijsden weer in gebruik

Dinsdag 25 mei 2021

De verbindingsweg tussen Sint Geertruid en Eijsden (Bukel) is vanaf Pinksteren opengesteld voor alle verkeer.

De aankoop van één perceel aan de St. Geertruiderweg is niet via een ongedwongen traject mogelijk. Daarom wordt voor de realisatie van het vrij liggende fietspad op dit tracégedeelte een onteigeningsprocedure ingezet. Hiervoor is een bestemmingsplanprocedure opgestart en wordt nog een klein gedeelte van dit tracé aangepast.

Tijdelijk alternatief 

Om de verkeersveiligheid voor langzaam verkeer te waarborgen is een deel van de St. Geertruiderweg tijdelijk ingericht als ‘fietsstraat’. Hier hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer zoals auto- en landbouwverkeer. Op het gedeelte tussen de aansluiting met de Voerenweg en Scheelbergsweg is de maximale snelheid tijdelijk teruggebracht van 60 km/uur naar 30 km/uur. Hiervoor zijn voorzieningen aangelegd zoals drempels, belijningen en markeringen.
 

Kijk voor meer informatie over dit project op deze pagina of download de Heijmans BouwApp.