Camiel Claassens over jeugd en jongerenwerk in Eijsden-Margraten

Maandag 23 augustus 2021

Ook de jeugd in Eijsden-Margraten heeft de aandacht. Zo is er bijvoorbeeld een jongerenwerker die actief contact met de jeugd zoekt. Jongerenwerkers bieden laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassen worden. Hoe dit werkt? We vragen het Camiel Claassens, jeugd en jongerenwerk:

Wat doet een jongerenwerker?

“Als jongerenwerker ben je altijd op zoek naar talenten en mogelijkheden voor de jeugd. Met een activerende werkwijze proberen wij jeugd te stimuleren en ondersteunen bij het werken aan hun doelen en toekomst.Zelf heb ik veel affiniteit met ‘urban-cultuur’ en de muzikale en culturele uitingen die hier bij horen. Het stukje talentontwikkeling en werken aan actief burgerschap samen met jongeren staan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast zijn wij de verbindende schakel tussen de jeugd en de overige bewoners van de omgeving.”

Hoe benader je de jongeren?

“Jongeren bereik je door de straat op te gaan en contact te maken. Luisteren naar welke wensen en mogelijkheden er bij de jeugd liggen. Ook als er signalen zijn van bijvoorbeeld overlast of andere zaken die aandacht verdienen rondom jeugd. We kijken dan graag hoe we kunnen helpen.”

Hoe kom ik in contact met een jongerenwerker?

“Heeft u vragen of zoekt u contact? Mijn gegevens vindt u op de website van Stichting Trajekt www.trajekt.nl/onze-mensen/camiel-claassens.”