Burgerinitiatief Korte Keten Zeker (W)eten: een herenboerderij, wat is dat eigenlijk?

Maandag 30 augustus 2021

Veel mensen maken zich zorgen over de kwaliteit van voedsel en over de kwaliteit van de leefomgeving. Een van de manieren om zeker te weten waar je voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt is deelname aan een herenboerderij.

Je wordt daarmee lid van een coöperatie die een boer verzekert van een inkomen en de leden verzekert van wekelijks vers voedsel. Leden hebben inspraak in de gang van zaken. En kunnen actief meewerken maar de gecontracteerde boer neemt uiteindelijk de agrarische beslissingen. In principe is er een teeltplan dat het mogelijk maakt zonder bestrijdingsmiddelen te werken. Zo wordt niet alleen de consument blijer maar veert ook de biodiversiteit weer op.

Meer weten over dergelijke vormen van voedselvoorziening? Uitgebreide informatie vindt u op het platform verenigt u.
 

Meer weten over het burgerinitiatief Korte Keten Zeker (W)eten? Of bent u consument of producent en wilt u meedenken of bijdragen aan gezond voedsel geteeld op een gezonde bodem liefst zonder gebruik van giftige stoffen? Zoekt u lokale producten?
Neem dan contact op via korteketenzekerweten@gmail.com. Wij kijken uit naar uw reacties!