Meld u aan voor de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt’

Maandag 30 augustus 2021

Besluiten van het gemeentebestuur, zoals vergunningen, bestemmingsplannen en andere plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. De gemeente en ook andere overheidsorganisaties publiceren deze besluiten op de website www.officielebekendmakingen.nl. Deze besluiten kunt u ook inzien op www.overheid.nl pagina, ‘Berichten over uw buurt’. Makkelijker nog: de gratis e-mailservice van de overheid. Medewerkster Fysieke Leefomgeving Jenny Flamand vertelt u meer:

Hoe werkt de e-mailservice?

“U kunt zich aanmelden voor de gratis e-mailservice 'Berichten over uw buurt’. Hiermee ontvangt u makkelijk en snel berichten die gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl over uw buurt publiceren. U kunt het type bericht instellen en van welke organisaties u deze berichten wilt ontvangen.”

Waar kan ik me aanmelden?

“U gaat naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. U kunt zich hier aanmelden. Na aanmelding krijgt u ter bevestiging een e-mail toegestuurd. U kunt zich uiteraard altijd weer afmelden voor de e-mailservice 'Berichten over uw buurt’.”

Hoe vaak ontvang ik bericht?

“Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u zelf hebt gekozen, ontvangt u een e-mail. Zo weet u altijd wat er speelt in uw buurt of gemeente.”