Sociaal Vitaal: fittesten voor ouderen

Vrijdag 24 september 2021

Deze week deden zo’n 340 ouderen uit onze gemeente een fittest vanuit het programma Sociaal Vitaal. Een beweeg- en gezondheidsprogramma voor 75-plussers die aan hun fitheid, gezondheid, weerbaarheid en sociale contacten willen werken. Wethouder Chris Piatek nam een kijkje bij de fittest.

Na de fittest werden met elke deelnemer de resultaten en mogelijkheden voor gezellige beweegactiviteiten besproken. Afhankelijk van de persoonlijke wensen kreeg elke deelnemer een eigen vervolgadvies. Zoals bijvoorbeeld wekelijkse beweeglessen gecombineerd met voorlichting over gezonde voeding, medicijngebruik en ontspannen. Of trainingen om weerbaarder en (sociaal) vitaler te worden. Ouderen kunnen ook meedoen aan de bestaande beweegactiviteiten in de gemeente.

Gemeente Eijsden-Margraten vindt het welzijn van ouderen erg belangrijk en is daarom gestart met het programma Sociaal Vitaal. Alle inwoners van 75 jaar en ouder hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Het programma is een samenwerking van de gemeente met Stichting SWEM, Rijksuniversiteit Groningen, Envida, de Zonnebloem, Trajekt, fysiotherapie Bmetric, Galm en Huis voor de Sport Limburg. De ZonMW subsidie financiert het programma.

Fittest ouderen Sociaal Vitaal